Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, co k tomu říct. Přelidnění a tlak na neustálé zvyšování expanzívního ekonomického růstu (tedy produkce stále vyššího počtu tretek) se asi nezačne řešit dřív než nastane nějaká ostrá krize. Tak to bohužel na této planetě chodí. Nikdo nebude chtít si utáhnout opasek, když vidí jak si soused debužíruje. A nařídit to direktivně? To by šlo jen v nějakém totalitním režimu typu Sev Korea.

Těch 7 miliard lidí se zatím jakž takž vejde protože většina z nich má minimální spotřebu. Co se stane až si i oni začnou dopřávat si raději nechci představit. Ten stále se zvyšující světový dluh je symptomem toho, že si žijeme nad poměry. Ale pochybuju, že ti kdo z té zadluženosti profitují se jen tak vzdají. Úroky nesmrdí.

2 0
možnosti
Foto

Zdravim te a dekuju za čtení i příspevek...teď dávali reportáž jak vysycha Izrael. Tím dokumentem se myslím zavírají Vašíkům Klausův ústa. Fakt to není dobré. Fajn týden přeju:)

0 0
možnosti
Foto

Z vašeho textu mám celkem smíšené pocity. A to proto, že s ním částečně souhlasím, ale taky v něm nacházím jen velmi časté "blábolení" které se objevuje celkem pravidelně po nějaké "krizi". V tomhle případě se toho asi sloučilo víc naráz. Migranti, ekonomické problémy, sucho... A hned důrazná varování s globálním oteplováním, nutností změnit přístup k žití, apel na varování "vědců" atd. atd. Vy jste z toho sepsala článek, který však bude mít nulový dopad. I ti, co vás chválí a dávají vám palečky ve své většině budou dál žít svůj kořistnický způsob života a dál hlásat, že za vše může někdo druhý. Jenže celá naše společnost se skládá z těchto jednotlivců a za nic nemohou ti druzí, ale vždy a za vše můžeme my všichni. Tento týden jsem četl článek jednoho odborníka, na které se někteří tak rádi odvolávají. Samozřejmě v podobném duchu jako je ten váš, jen větší důraz na nutnost vzít co nejvíc těm zlým bohatým a rozdat to chudým, aby i oni mohli drancovat planetu a její zdroje. Znám jej trochu osobně a pamatuji si angažovanost toho člověka v ekologii. A pamatuji si, že když šlo o skutky a pohodlí toho dotyčného, šla veškerá ekologie stranou. Na jiné diskusi někdo připomínal film Al Gora a jeho "bohulibé" aktivity právě v souvislosti s globálním oteplováním. Ale že jeho soukromá spotřeba vysoce převyšuje spotřebu kohokoliv z nás, to jeho uctívače moc nezajímá.

Když se někde zmíním, že lze v pohodě vyžít s 1500,- na jídlo na měsíc, tak bejt to tváří v tvář, tak mě diskutéři nejspíš utlučou. Sociální podpora státu v podobě Bezpodmíněného příjmu ve výši 4-5000,- je pro 99,9 % naprosto nepřijatelná, protože si všichni chtějí užívat. A jak v tomhle chcete řešit nějaký ekologičtější přístup, když drtivé většině jde jen o to mít se dobře teď a tady a pokud možno pro to sám nic moc nedělat?

0 0
možnosti
Foto

Víte co, hezkou neděli. Já nepíšu nikde o tom, že se má vzít bohatým a dát to chudým. A to, že svůj život tady až tak neodhaluji a Vy do něj nevidíte, znamená, že houby víte, jaký je můj styl. Mluvím o přemýšlení a jiném vnímání věci. O nutnosti nepodkopávat snahy vsech, kdo problemy budoucna vnímaji uz ted a cosi delaji...Pokud mě máte, Václave, za tak jánošíkovsky jednoduchou...svobodně mě míjejte. Fajn den.

0 0
možnosti

Jistě by stálo za to i omezit i drancování moří. Jako totální zcestnost vidím, když se loví miliony tun ryb a dalších mořských živočichů a následně se z nich vyrábí rybí moučka coby součást krmiva pro psy, kočky... Při současném tempu rybolovu už za čas nebude co lovit a japonské, čínské a evropské rybářské flotily drancující oceány kolem Afriky (a nejenom tam) budou mít utrum.

1 0
možnosti
Foto

...tohle je totiž vůbec téma v černém... stačí vidět, jak ty ryby loví, stačí vidět, jak ty velké řežou za živa na kusy...děkuju za čtení i příspevek:-)

0 0
možnosti
Foto

Je podivné a smutné, že na ostatní myslí zejména ti, kteří mají spíše jen individuální či žádné možnosti potřebným pomoci. Naopak ti, kteří mají možnosti,moc a zdroje k pomoci se stali podivnými existencemi se silnými proklamacemi, ale realitou mířící úplně jinam, než je žádoucí.

Odbornící nám již dlouhou dobu předkládají důrazná varování, ale vždycky se najde laik opojený vlastní mocí, který se zviditelňuje plácáním proti proudu a díky zaslepenosti mnohých dokáže manipulovat názory odborníků a bagatelizovat je. Účinná opatření na nejpřínosnějších úrovních jsou pak zpomalována, dokonce i rušena.

Konečně však došla sluchu vědecká varování, která již dokázala bagatelizaci oteplování tvrzením o cyklech vyvrátit a obecně se přijímá, že se jedná o trend. Bylo však promeškáno mnoho let, ale co víc, mnoho bojovníků za naší planetu bylo odrazeno, otráveno a ztraceno. Snad už konečně ztratí svou pozici diletanti fušující do cizích sfér jen kvůli vlastnímu egu. Rád bych, aby to tak bylo.

Dík za blog. R^

1 0
možnosti
Foto

děkuju moc... je to přesně takhle. Máme čím dál míň jakýkoliv praktický a opravdový kontakt s přírodou a čím dál víc kontakt s luxusními kancelářemi, tam se směřuje v úsilí získat post... to pak lidi z terénu, badatelé, vědci co se v něčem hrabou a získávají smutná čísla, těžko můžou ucházet o přízeň a slyšení. Začíná mi být špatně z blogů, kde se řeší ekonomické sazby, výhody bank, a všechny tyhle kraviny a kdokoliv vykřikne, že by se mohlo myslet i na životní prostředí - je ekoterorista. Asi nemusím říkat, kam tím mířím.:-) děkuju Vám:-)

0 0
možnosti
LI

Smutná realita a někteří se snaží urvat co se dá. Jsou ale na světě i lidé obětaví a slušní. Doufám, VámR^

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma!

Dnes ráno jsem poslouchal pořad o pomoci lidem v několika afrických státech, Tuším Burkina Faso, Demokratická republika Kongo, atd.

Hned na začátku zazněla věta: "Mladý člověk odněkud z Evropy, který sice má mobil, ale zatím žádné velké vzdělání a lidské zkušenosti, má pocit vlastní převahy nad lidmi, kterým přijel do Afriky pomáhat."

Bylo to takové nakopnutí mysli hned na úvod. Ale pak následovaly rozhovory se skvělými mladými lidmi, kteří v Africe pomáhají při projektech obnovy základní sociální struktury v zemích rozvrácených válkami a kmenovými konflikty. Většinou jde o to, znovu postavit zbořené a vybydlené vesnice a znovu začít obdělávat políčka tak jako předtím, aby tamní lidé jednoduše byli soběstační svými vlastními tradičními způsoby. (Teď to zjednodušuji, ale tohle je shrnutí podstaty dané pomoci). Na projektu se podílejí organizace jako Caritas International, ale také např. Evropská komise. atd.

1 0
možnosti
Foto

Marku... moc děkuju. hezký a potřebný příspěvek...jsem ráda, že mě čtete:)V

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že jednu takovou globální katastrofu už prožíváme právě teď - ne až za dvanáct let: nejsme schopni si připustit, že budoucnost neznamená jen příští týden nebo o Vánocích.

Díky za zajímavou úvahu, takhle vypadá současná realita.R^R^

1 0
možnosti
Foto

:-)VR^ tobě... moc ti děkuju, Pavlo... a fajn s neděli

0 0
možnosti
Foto

Radko, děkuji za nádherný text, s nímž vysoce souzním. R^

2 0
možnosti
Foto

:-)V děkuji , jen stručně... i Vám omluva... sobota uchozená Šumavou...tak jen děkuji a až takhle pozdě:)Tomáši:-)

0 0
možnosti
Foto

:-) moc děkuju za čtení,Marku,fajn neděliR^

0 0
možnosti
OK

O33t67a 25K37i20n87c

12. 10. 2018 22:04

R^VR^ Co víc k tomu dodat? Ode mne karma.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS