Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Radko, jazyková kultura nejen v televizi, ale i v seriálech a mnohém jiném je zázračná, často nerozumím některým slovům. A že někteří moderátoři mají rozškubané kalhoty, svědčí o tom, že jsou určitě mizerně placení. Radko, dobré shrnutíR^R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Pěkné, Radko. Vybírám si z pořadů ČT, mám rád ČT art a na dvojce historii.

Ke komentátorům asi tolik, že na ČT jsou profíci a to na rozdíl od komerčních televizí. Nedávnou jsem koukal na nějaký tenis - turnaj kdesi ve světě na komerčním kanálu. Ten zoufalec, co do toho mluvil... no, to se nedá komentovat, bylo to takové žvatlání o ničem, myslím, že měl problém pochopit, co je to slajzovaný bekhend.

Karma.

2 0
možnosti
Foto

Mám rád ČT. Ne všechno a ne vždy a už vůbec nesleduji televizi celý den, ale je to prakticky jediné rozumné, na co se u nás dá dívat. ČT2, ČTArt, ČT24, někdy i ČT1... Dokumenty, historie, kultura, putování po zajímavých zemích ve světě, příroda, zpravodajství, publicistika, rozhovory... V poslední době mě velice baví krásný vícedílný dokument Petra Krejčího Barokní srdce Evropy...

Reklama je nutné zlo, ale na ČT není zdaleka tak agresivní a masivní jako jinde. Jediná stanice, o niž si doplňuji spektrum, kvůli dalšímu pohledu a řadě informací z jiné sféry, a taky například kvůli hudbě, je TvNoe.

3 0
možnosti

Ono se to někdy nezdá, ale Česká televize i ČST spoluvytvořila to něco, proč se ještě stále můžeme nazývat kulturní zemí. Kde kdy davali tv kursy jazyka latinskeho v tv? Pamatujete? Nebo takove skvosty tv tvorby, kde hrali naši nejlepsi divadelni herci. Dokumenty, historie cz aj. Je třeba jistě reforem, ale ne takových, které by zahubily chuť ještě stále přepínat na ČT (at uz ivysilani ci jinak) v poušti jinych tv stanic na našem malém trhu tv tvorby. Karma.

3 0
možnosti

Radko, hezky jste shrnula, proč i já mám ČT rád. A takovou ČT2 mohu pustit prakticky kdykoliv a skoro vždycky mě zaujume. Člověk tu pořád získává nové poznatky. proto Vám, milá ČT, přeju všechno nejlepší k narozeninámR^V[>-]. Jste o rok starší než já, takže Vám vykám.

4 0
možnosti

R^ Na pana J.Havránka musel ten váš článek zapůsobit jako červený hadr na býka.:-)

2 0
možnosti
Foto

J30a22n 86Š98i17k

11. 2. 2020 18:53

Váš článek mi připomněl naši černobílou televizi a Poklad na stříbrném jezeře :-)Souhlasím s Vámi. Oproti jiným televizím jsou na ČT opravdoví profesionálové. Já nesleduji tytéž pořady co její kritici, takže nemám co kritizovat. Pořady jako Klenoty naší krajiny, Toulavá kamera, parádní dokumenty na ČT2 a mnohé další vytváří pozitivní náladu. V některých nám předkládají úspěchy šikovných českých lidí, podnikatelů, sportovců, vědců a to nikdo jiný nedělá! Kdyby našinci více sledovali tuto televizi než všelijaké výměny, záměny a nekonečně moudré kvákání politiků o, víte o čem, naše národní hrdost by byla úplně někde jinde než je. Díky za článek a přeji hezký večer

6 0
možnosti

To jsou prostě kritici, kteří kvůli tomu, že ze zpravodajství ČT zaznívají jiné názory, než by chtěli slyšet, jsou ochotni odsoudit án blok celé její vysílání.

5 0
možnosti
Foto

:-) Pro lidi to byl tehdy skoro zázrak - "kino doma...!"

Máme dopis z toho roku, kde si příbuzní s respektem píšou ve smyslu "budeme teď ve spojení nejen dopisy, ale i tím, co ve stejný okamžik sledujeme"...

Mám ráda Martina Řezníčka (ať některé obzvlášť potěším ;-)) a napsala jsem mu to. Lidi si mají říkat příjemné věci. Díky za článek, Radko! :-)R^

4 0
možnosti
Foto

taky:)) mocR^ Pak toho uneseného ušatého KubalaVmám ráda Petra Vichnara a opravdu i Roberta Zárubu odjakživa, měla jsem ráda Karola Poláka a vůbec jsou to všechno fajn chlapi. Na komentáře z olympiád nedám dopustit, dokonce schvaluji i to, že je to z emocí vychýleno jen občas, je to v příjemné milé radostné rovině a pořád ve stylu zachování adekvátní noblesy. děkuju Míšo za čtení a moc zvlášt za to, co jsi mi sem napsala:-)R^R^

5 0
možnosti

Dovolím si doplnit informaci o tom, že naším soupeřem nebyl švédský národní tým, ale klub Leksand IF. Švédská reprezentace hrála v ten samý den doma mezinárodní zápas proti Finsku.

3 0
možnosti
Foto

;-Djen doplňujte...R^a díky za čtení

1 0
možnosti

Noční můrou Československé televize, v těchto prvopočátcích, bylo živé vysílání.

Všechno se vysílalo živě a technologie byla primitivní. Slova a obraz odcházely přímo "do éteru", což komunisty děsilo natolik, že každé odvysílané slovo muselo být předem schváleno cenzory, jimž se posílal scénář s kopií. Na originál dali štempl, kopii si nechali. Když se pořad vysílal, vždycky někdo sledoval, zda se neodchyluje od povoleného textu. (Miloš Forman)

Mnoho zdaru ČT do dalších let.:-) a tobě pěkný den, Radko.R^

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS