Diskuse

Pováclaví

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Radko, ty moje jablůňko, košatá, milá...:-)

2 0
možnosti
Foto

;-D to mi budeš muset vysvětlit... ale já vím, pan Kamenský to píše... a já to beru:-) jsi milá, děkuju:)...zdraví tvá košatá s úsměvem jako divoké jabko

1 0
možnosti
Foto

Radko, přeji pohodový nový týden! A hlavně děti v plné zbroji... :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Tobě, Horste, krásný říjen - a jako vždy , milý jsi a moc děkujuV

0 0
možnosti

... lidská transcendence ...

1 0
možnosti

Kolik rukou budeme ještě muset natáhnout, abychom měli jistotu, že to co se jí chápe na druhé straně je též ruka lidská a ne chapadlo, dráp či pracka, která bude lidskou a teplou pomocnou dlaň drtit a mrazit. Natáhněte nejdřív své ruce vy, co kritizujete nás, že jsme váhaví a přitom vidíme, že ty vaše jsou zaměstnány vším možným a vaše ústa křivá nejistotou vyřčeného............ Nevím komu to píšete, patrně pro klub vašich obdivovatelů, protože lidé, které tímto patrně chcete oslovit, přestanou číst již po pár řádcích, nebo nepochopí vůbec. Vždycky u vašich blogů i příspěvků mám pocit, že jako správná žena děláte ještě sto věcí najednou.

1 0
možnosti
Foto

I kdybych psala pro veverky...nestojí to nikomu za tyhle výlevy..rozcilováni:)). Tedy nikomu, kdo tam čte to, co tam nějak číst chce, i kdyz to tam není...Ale že mě čtete...palec nahoru. Díky. Jste kabrňák.:)

4 0
možnosti

Radko, pěkné po Václavské rozjímání.:-)

Rytíř ducha, jenž na transcendetální tóny slyší, mé duši jest bližší.V

4 0
možnosti
Foto

V:-) Josefe, ráda tě "vidím"... děkuji moc

0 0
možnosti
Foto

svobodu člověku nikdo nedal-o tu musí neustále bojovat-a smutné je že nejvíc o ni často musí bojovat ženy-tedy ty které dávají život-podřadné postavení řádových sester v hierarchie církve, nedůstojné podmínky žen nejen v muslimském světě, ale i v Euroamerickém prostoru, který se považuje za vrchol civilizace přestože přivírá oči nad násilím na ženách nebo obchodem s bílým masem-ostatně sám svatý Václav měl údajně kromě ženy souložnice tak svátost manželství ani u světců není nic ne prázdné žvasty

1 0
možnosti
Foto

Libuško... jo i ne. Někdo může mít svobody tři kopce a stejně svobodu uvnitř sebe ani nehledá. Někdo by svobodný být chtěl, ale mamlasové manipulátoři napříč světem svobodu vezmou a na váhy dají žívot. A dále - svatý Václav měl asi se svou souložnicí i potomka... ale to je vážně jeho věc, ostatní bych sem nezaplétala... on přece nebyl knězem, duchovním. Zrovna tak jako Karel IV. , co měl ženských, až se hory zelenaly, ale nikdo to moc neřeší - byl králem. To, že někoho pak církev za světce prohlásí, co my s tím? A ještě něco... je fajn, že na to smutně ženské myslíte a je dobře, že svět je prostřednictvím organizací i v tomhle hlídaný. Mám jen dojem, že v poslední době až zneužitě a moc... a na nepravých místech. Ale dotočím tu svobodu - mnoho žen i u nás dodnes žije v zajetí toho, co by tomu řekli lidi. A mnoho mužům tak nahrávají ke strnulým pohledům devatenáctého století. Díky za čtení:-):-)

0 0
možnosti
Foto

Inu, Staré pověsti české. I na nich ,,cosi" vykvetlo. I kus vlastenectví. Aby z nich zbyl jen sv. Václav, a z Pověsti o Bruncvíkovi jen ten lev, to je opravdu málo. Ač to inspirovalo třeba i Nerudu. A pokud kdokoli hledá trancsendenci, pak je mě to skoro až líto. Ta je totiž dána. Pokračováním rodu. Lidského. Ovšem, se vším všudy, co k němu patří. Nelze ,,vydestilovat" čistou esenci. To by totiž již nebylo o lidech. A jak známo, nikdo nejsme andělé, ač se asi leckdo až za ně považuje, když se snaží kázat až ,,andělsky" druhým;-) ,,Tak mi řekni na co vlastně mám moudrosti vyčtený z knížek?

Co je dobrý na to přijdu sám, co je špatný nad tím křížek udělám."W. DaněkR^

2 0
možnosti
  • Počet článků 482
  • Celková karma 13,22
  • Průměrná čtenost 827x
Ráda kreslí, nejraději čte povídky a publicistiku, sleduje dokumenty. Preferuje svobodomyslnost a jízdu na kole.

Seznam rubrik