Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lidi zlatý, takovýho času strávenýho u počítače8-o. Elita je naše mamka a ta psí Elita je FlorianekV, teď už je teda v Elite nebeský. Taková moje soukromá Elita. Hezký večer všem.

0 0
možnosti
Foto

Neříkám vůbec nic jiného:-) že se do toho slova prostě nemá kopat...hezkou neděli

0 0
možnosti
MK

Masaryk elita? Člověk, který podváděl svoji těžce nemocnou ženu?

0 0
možnosti
Foto

...a to si představ, Martine, že jsou i tací, co podvádějí Písmo svaté... Děkuji Ti za přečtení:-)

1 0
možnosti
PT

Těžko si vážit "elit", které promlouvají tak nerozumně a nezodpovědně, že i člověk s rozumem naprosto průměrným zírá v němém úžasu.

Typický je tady vztah k ilegálním migrantům z Afriky a mohamedánska, kdo tohle po těch všech strašných zkušenostech ze zemí jako Francie, Švédsko atd. chce jak rozumu a zodpovědnosti k našim potomkům zbavený, tahat i do naší země, takový člověk elitou být nikdy nemůže, protože být elitou, to předpokládá morálku, moudrost, rozum, zodpovědnost, tehdy hodnoty, kterých si ostatní váží.

Pokud si dáma myslí, že úctu k někomu lze nějakou propagandou nebo zákonem nadiktovat, tak potom dáma moc nemyslí, to jsou potom jen pocity a dojmy humanistického "vzdělance" frustrovaného tím, že k němu ti ostatní "nevzdělaní" nevzhlížejí s úctou a pokorou.

1 0
možnosti
Foto

;-D jste roztomilej... co já se jich sem už natahala! Pěkný den:)

2 0
možnosti
Foto

Už v prvním odstavci jste pojmenovala zásadní problém - Drahoš se chtěl přizpůsobit a tak si prostě nastavil laťku níže a ještě ji podlezl....

Pokud bych měla hovořit o elitě, představovala bych si člověka natolik sebevědomého že si slušnost uchová v každé situaci. Člověka s nadhledem, který nemá zapotřebí podbízet se "lidovostí" a také že ho napadne jiná ústřední myšlenka než "hlavně nebudu Zeman..."

To říkám přesto, že jsem Drahoše volila. Ovšem po té "kampani" už jen jako menší zlo.

Pokud si Elita neuvědomí že být elitou je právě něco jiného než zavděčit se každému, žádná Elita nebude.

1 0
možnosti
Foto

zdravím a děkuju za čtení:) já se k tomu docela bez problému přiznám, v čem mne zklamal, ale je Vám jasné, že pro něj to byl stejně čarodějnický proces... řekl by - ne , já si vážím elit i všech, co náš národ vytvářejí... a mlátilo by se mu o hlavu , že zmínil elity jako něco , co už nemůže nikdo ani cejtit... a řekl, co řekl a mlátí se mu o hlavu přizpůsobení zemanovskému diktátu...Měl prostě mlčet a na tu rétoriku uplně zapomenout... já myslím, že on by ale jistým morálním vzorem fakt být mohl. škoda moc.

3 0
možnosti
Foto

Slovo "elita" má v podvědomí mnoha lidí bohužel totálně negativní nádech: no jo to jsou ti, co se nad námi povyšují, že jsou něco lepšího. No tak mají školu, no a co? Já jsem musel jít makat už v patnácti, zatímco oni čučeli do nějakých knížek.

Ano, slovo "elita" je opravdu mnohými tvrdě nepochopeno. Už dávno nejde jen o skupinu lidí, kteří jsou "vybraní/vyvolení" (původní význam slova), ale o někoho, kdo překračuje svými dovednostmi a znalostmi průměr (jak jsi výstižně napsala ve svém článku, Radko). Žádná společnost se neobejde bez elity, ale zároveň žádná elita se neobejde bez tzv. non-elity (tj. těch obyčejných lidí, kterých je většina). Slovu "elita" by měla být odejmuta "nadřazenost" a naopak vrácena "nadprůměrnost" (ve smyslu toho, čeho ten daný jedinec dosáhl tvrdou prací a svými morálními postoji).

:-):-):-)R^

5 0
možnosti
Foto

napsal jsi to líp než já:) jsi fajn a díky ti moc, Pavlo:-) krásný večer

1 0
možnosti
Foto

V rychlosti alespoň dvě maličkosti.

Rozmlžení pojmu "elita" trochu souvisí s tím, že o úspěchu jedince dnes nerozhoduje ani tak odpověď na otázku "řekni mi, co umíš", jako spíš odpověď na otázku "řekni mi, koho znáš". V takovém prostředí je těžké elity vůbec rozpoznat, natož pak úspěšně pěstovat.

To, co mi u současných "elit" schází je srozumitelná odpověď na dvě nejpalčivější otázky v evropském prostoru - a to je za prvé jak naložit s masívní imigrací z kulturně nekompatibilního prostředí a jak tuto efektivně integrovat do evropského hospodářského a společenského života; a za druhé jak se vymanit z obrovské dluhové pasti, do které se Evropa zamotala (to, že ECB tiskne miliardy eur denně není řešení, ale sloní dávka morfia pacientovi na hranici kolapsu).

Jinými slovy, elity si ten elitní status (a důstojnost s ním spojenou) musí samy zasloužit tím, že dokáží efektivní řešení nejen najít, ale také ho srozumitelně přetlumočit národu. V tom vidím původní význam tohoto slova. A ani z českých ani z evropských úst jsem takové řešení zatím neslyšel.

3 0
možnosti
Foto

Mně toho schází mnoho. a ano, jsou to problémy,co narůstají... Jenže na tom - promin- zle to nemyslím, na tom všem je půvabné to tvé srozumitelné přetlumočení. Jene- což nemáš rád:)) Srozumitelně přetlumočit se doted zcela nepovedlo, že ne každý Němec nám před téměř osmdesáti lety ublížil,a Německo je dneska spojenec, nikoliv nepřítel, doteď mají lidi problém přijmout s náležitým odsouzením i holokaust romský - stačí náhled na sociální sítě, dodnes je pro nemálo lidí každý Rusák; že chodí i oni s transparenty jednadvacátého srpna po Moskvě , že se za to stydí ... nevíme, starosta, co na zahrádce nenechá pálit listí a v kotli gumáky, je ekoterorista - žila jsem na vsi, nedomluvíš se, dodnes si prostí lidé myslí, že Národní divadlo je pouze z halířových darů do kšiltovky... a ty máš pocit, že existuje mesiáš, co lidi ustrnou a bude jim vůdcem, nechají si od něj srozumitelně věci vysvětlit, bude-li ten chudák troufalý a na mysl mu přijde říct cosi málo o pravidlech?...Zkus něco říct o m. moorovi - režisérovi Dvojčat a Bowlingu, co odkrývá čachry Ameriky... je to rázem komouš. Zkrátka ti, co se nechali těmito prostými lidmi vynést do politiky, věděli proč, od těch fakt odpově ́d nečekat... tak to vidím já. Ano, to není elita v pravém smyslu. Jako nejsou žádná elita ti, co mluví a vysvětlují věci národu za pana prezidenta. Děkuju za čtení a zdravím a je to složité a pravda se hledá těžko:-)

2 0
možnosti
JH

R^!!R^ Pořád svá a přemýšlivá!!!!!! Skoro elitní:-)

4 0
možnosti
Foto

;-D si hrajete;-)...jo,líbí se mi to?:)V a moc děkuju,JosefeR^!![>-]8-o si také hraju...

0 0
možnosti
Foto

Krásné napsáno, Radko. Je symbolické, že skutečných Elit si neváží ti, kteří uctívají současnou hradní "elitu". Konečně, jednají podle jejich příkladu.

2 3
možnosti
Foto

Ach. jak málo stačí ke štěstí, obzvláště, když je k němu až ,,jasnozřivé" vysvětlení;-D

5 0
možnosti
MV

Našlápnuto k návratu opravdových už konečně je. Ale půjde to pomalu. Hodně bude záležet na výchově a tedy rodičích. Měl jsem tohle témat hlavě víc jak rok. A nakonec jsi to sepsala ty a moc dobře. Díky za to!

6 0
možnosti
Foto

Marku děkuju a je to k podepsání. Je to fakt na rodičích a pravda i na učitelích... já si nepomůžu, ale nám dokázali vyprávět i fyziku a matiku.. totiž ... ještě učitelé poznamenaní učiteli , které ,,vyplivla,, dobrá masarykovská škola....a jedno, zda byl komunismus....škola se může stát hrou, ale chybí myslím trochu učitel příběhář...co děti přesvědčí. Nemůžu si pomoct, ale opravdu vzdělání má být metou, nikoliv znevažovanou popelkou. Děkuju ti moc:) fajn večer směr Praha a okolí:)

2 0
možnosti
Foto

Pět současně nejlepších (elitních) hokejových útočníků světa (tři Rusové, Čech a Kanaďan) má kontrakty asi na 12 miliard korun. Jeden elitní hokejista utrousil na adresu černošského protihráče cosi o černém zmetkovi a dostal skoro stejně astronomickou pokutu jako jeho elitní kolega, který pravidelně do krve mlátil svou manželku. Desítka ještě donedávna elitních světových režisérů a herců čelí fyzickým a zejména těžkým morálním žalobám, které je srazily až na dno lidské společnosti (po dvaceti letech strávených na Barrandově mám jistotu, že u nás k podobným kampaním nedojde). Tato doba nějak elitám nepřeje, a u nás nejsme výjimkou. Kdo za to může? Novináři? Veřejnost? My? Nebo právě jakési elity? Kdekdo se ohání Franzem Kafkou, aniž od něj cokoliv přečetl, nebývalé množství lidí má silný pocit oprávněné příslušnosti k elitě, ale svými falešně zdvořilými projevy ty ostatní řadí o kategorie níž. Urážkami nejsou pouze ožralí starci, želé nebo brýlaté piruety, ale také ono chápavé laskavé vyvyšovaní. Je to horoucí blog. Trochu úsměvný. A také trošku Botičky od Diora.

3 1
možnosti
Foto

dobrý večer... zdravím a mám na sobě - jak jinak- botičky od Diora...

Kafka by se nelíbil především těm, co před rokem dupali po R. Bangovi, že má sprosté texty, aby pak za rok slušnost házeli oknem, že je zbytečná a nazývali jiné voliče než ty prezidentské posměšně slušnolidi...Kafka předpověděl, že nás požerou banky a ouřadové, co si je pro ulehčení vymyslíme,to je sice fakt, ale ruku v ruce s tím dal jasně najevo, že přes noc se změníte v nepohodlný hmyz, který je třeba zničit... romové, židé... že na pravdu a nějaké procesy není nikdo zvědavý-Babiš a spravedlnost nechtějte.Peroutka.. zdržuje. užíval si přečasto královsky v sexynepořádku s Brodem, očekávaná uspořádanost? - kavárník, co si ani nesestavil , co někde na kus papíru napsal, ze vztahů utíkal...Nevím. Národ miluje Vrchlického a neví nic ani o něm. Nemravnější je než cokoliv od jeptišky Bangy, který-á proti němu neviděla mužské ozdobení ani v kresbičce... A zcela narovinu... proč nevyvýšit vzdělanost nad někoho, kdo čím dál víc řve a do věcí nevidí už vůbec? Pardon... ale můj kamarád už se onehdá neudržel a povídá druhému - promin, ale nsemiš se zlobit...já jsem fakt víc vzdělaný, fakt umim cizí jazyky a fakt toho vim víc než ty a navíc nevykládám, jak umim z práce zdrhnout jako ty. Je třeba začít i tohle narovinu říkat. Ano botičky v čemsi - nad vysoké mohutnější a razantnější gumáky. Myslete si , co chcete. Děkuji za čtení i příspěvek:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 483
  • Celková karma 12,88
  • Průměrná čtenost 825x
Ráda kreslí, nejraději čte povídky a publicistiku, sleduje dokumenty. Preferuje svobodomyslnost a jízdu na kole.

Seznam rubrik