Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Jojo.

Stalina na Letné bychom také mohli hodnit i z estetického a třeba i technického hlediska.

Esteticky možná hezky dotvářel tu linii Pařížské a vyvažoval hmotu právnické fakulty a hotelů na druhé straně. A navíc Hrad stejně potřebuje vyvážit větší hmotou než je pouhá Kramářova vila.

Nestudoval jsem teorii umění, tak je možné, že ze mě padají nesmysly.

A stejně na té fotce vidím jen zpovykanýho fracka. A nijak se za to nestydím. :-)

0 0
možnosti
PB

Proč mi to tak moc připomíná "Padlého republikána" od Capy ?

0 0
možnosti
Foto

R^Ani mě nenapadlo tohle řešit. Obrázek je to zajímavý, ale zda bude z těch, co přetrvá doby, ukáže až čas.;-)

1 0
možnosti
Foto

Šmarjá, to je čeština, co přetrvají doby. Asi bych měla jít spát!:-P

1 0
možnosti
Foto

je zajímavé že to kteří stále nechtějí pochopit a podsouvají své fotce své zcestné interpretace tu často vyzdvihují, kolik je mezi židy nositelů Nobelovy ceny na důkaz toho, že jsou v průměru bystřejší a inteligentnější -věřím že většina pochopila a jen pár zaujatých to vidí jinak

1 0
možnosti
Foto

ne...doopravdy mají lidi za to, že v téhle prestižní soutěži sedí v porotě s odpuštěním magoři, co nechají vyhrát fotku proto, že je pro ně okouzlující oslava, kde je Dítě! jako Svoboda vedoucí lid na barikádách...k nevíře...

0 0
možnosti
Foto

Moc pěkně jsi to napsala, Radko Rv;-)R^ ... a jinak, já "tomu všemu" tedy vůbec nerozumím, přesto ale přidám názor - jde o soutěž Czech "Press" Photo ne? ... o fotografii z kategorie > Problémy dnešní doby < myslím? ... a název je přeci v jistém rozporu s realitou, nebo ne? O žádné skutečné vítězství nad Izraelem se přeci nejedná, ačkoli ho ti lidé slaví; tedy ani nemůže jít o oslavu terorismu v té fotografii - jak zde někteří lidé píší, smyslem tedy musí nutně být něco zcela jiného. Co, o tom může pravda každý spekulovat podle svého - podsouvat oslavu terorismu, mohou opravdu jen ti, co se nejsou schopni vymanit z mantinelů svého smýšlení.

3 0
možnosti
Foto

Děkuju... ne, hlava mi to nebere...jenže to je s prominutím i poněkud jasná facka , jak mnozí absolutně nechápou význam umění. Brblala bych tu něco o malé vzdělanosti či neumění vnímat podstatu a sdělení ,ale nechám to být. Díky za návštěvu:-)

1 0
možnosti
DV

D46a41v70i15d 82V17l50k

23. 11. 2017 20:06

Mně se líbí taky sportovec 90 a taky pelikán, meditace v mrazu, skokan do vody je parádní.Dobrý blog RadůzkoR^

2 0
možnosti
Foto

máme to dost nastejno:-)... moc ti děkuju, DavídkuR^

1 0
možnosti
Foto

Trochu mi diskuse o této fotce připomíná občasné protesty na adresy týdeníku TIME, že osobou roku zvolil v minulosti Hitlera (1938) a Stalina (1939 a 1942), na což týdeník trpělivě odpovídá, že hodnotí vliv osoby na dění toho roku a ne její přínos lidstvu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Time_Person_of_the_Year

Ta fotka se mi zase až tak nelíbí, ncméně souhlasím s tím, co píšeš. Novinář je tu od toho, aby zachytil skutečnost - bez ohledu na to, zda s ní souhlasíme a nebo ne. Navíc ta fotka v sobě nese jedno důležité varování: nenávist se předává z generace na generaci.

5 0
možnosti
Foto

R^ samozřejmě...o to tu jde především...a víc o tom píšu níž... Zkrátka pojmout to v obecné rovině, jak píšeš, právě s tím varováním děti v kolotoči her dospělých... a ne si na tom mastit svá malá politická ukazování prstem.

Zkrátka, to je jako by v aukční síni "vyhrála" největší cenu v kosmíru grafika G. Doré Vítězného Davida s uříznutou hlavou Goliáše a někdo se opřel do Izraelců...že se nezdaj...a následně za ním Rembrandtova Betsabé čtoucí dopis od Davida a liga mužů by se pohoršila, že se právě dostalo podpory nevěrným ženským.;-)

zlehčuju...věci jsou totiž docela vážný a už víš z ,,Želv,, děti jsou v tom všem průšvihem nedozírným. Děkuju ti za návštěvuR^

1 0
možnosti
JH

J87o43s59e59f 49H28e32j23n82a

23. 11. 2017 16:56

Máte krásný vnitřní svět. Ve svém dlouham a bohatém životě jsem pracoval (neumělecky) pro jednoho dobrého profesionálního fotografa. A ten své fotografie velmi složitě koncipoval. Tohle ji záblesk geniality... takže není co dodat, díky.R^

2 0
možnosti
Foto

děkuju Vám za čtení a váš příspěvek i nehynoucí přízeň... díky moc a hezký večer:-) Josefe

0 0
možnosti
Foto

Ta fotka opravdu zachycuje mnohé. Určitě ne však politický názor fotografa, jak se tady mnozí hystericky rozčilují. Ta fotka není oslavou "nesprávné" ideologie, musíme v ní číst pocity zúčastněných, dohledat si kontext a dívat se, co všechno je za tím, co vlastně nevidíme.R^:-):-)

4 0
možnosti
Foto

Já uznávám, že fotograf zachycuje okamžik. A tma si nevybírá, snaží se zachytit ten správný okamžik.

Ale pak tu fotografii, pokud ji chce vystavovat, musí nějak pojmenovat. A tady už problém vidím.

1 1
možnosti
PL

Což o to, dobrá fotka.... ale krásná kresba třeba od Radky.

2 0
možnosti
Foto

mám listopadové drsné smutné období , deprese, hnát všechny bičem, neodpouštím, neberu si rukavičky, nihil, spasitel furt nikde... vono to přijde, neboj;-D;-) a díky, Pavle V

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, paní profesorko. Píšete velmi zajímavě. :-) Budu rád, pokud mi napíšete vzkaz pod můj blog, u Vás totiž tato možnost není. Rád bych s Vámi diskutoval o literatuře apod. (Dnes jste mi napsala do diskuse pod mou recenzi knihy o Kafkovi od Jamese Hawese...) Hezký den a děkuji, Tomáš.

2 0
možnosti
Foto

není možnost?...;-D jakože nepíšu o knížkách? ne... beru si z nich střípky pro live praxi, píšou tu o knížkách jiní a mnohdy moc dobře... odpočívám:))

asi jste myslel, že mám psát něco k Vám ... ráda se zastavím. A moc Vám samozřejmě děkuju, protože mi to moc těší:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 485
  • Celková karma 13,57
  • Průměrná čtenost 821x
Ráda kreslí, nejraději čte povídky a publicistiku, sleduje dokumenty. Preferuje svobodomyslnost a jízdu na kole.

Seznam rubrik