Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mně stačí, že jsem se s ním setkala coby prodavačka knih :D, daroval mi tehdy kazetu a omráčil mě tím, že byl zcela normální.

Jarek Nohavica forever !!!!!!

1 0
možnosti
Foto

Děkuju. Soni...a jsem ráda. .ze si to vzal♥:)

0 0
možnosti
JP

Milí pisatelé, vy si to tady užíváte a já musím jen jako sekat mečem? Takže Jarek dnes večer přijede pokud je chlap a stojí za naším státem. Zneužívání státního svátku s kauzou Brady nebo vynucování dnes musí být vyznamenán pan kardinál? Každý člověk přece má své přednosti i nedostatky. Ti vyznamenaní pak mají pomoci svým vzorem v tom, v čem vynikají. Mají pomoci v budování slávy i hrdosti naší země. Hrdosti České republiky jejíchž mnoho občanů neví, jestli vlastně je dovoleno být hrdý na naše skvělé válečníky, světce, objevitele ... Vlastenectví a nadšení pro svůj národ dnes není ve školách pěstováno. Tak buďte zdrávi a nespojujte se s cizími proti svým.

3 0
možnosti
ZS

Moc hezky napsáno. Mám Nohavicu básníka a zpěváka ráda. Se svým svědomím se musí srovnat sám, tak jako každý z nás. Co mu vlastně vytýkají? že mlčel a nesypal si popel na hlavu? Komu se měl zpovídat? Drbnám z ulice? Lidem s máslem na hlavě, kteří by sami potřebovali valník košťat, aby si uklidili před vlastním prahem? Všem, kteří se vezli, mlčeli a přijímali občasné milodary od státní moci?

Kdo z nás je tak bezchybný a morálně silný a zásadový a nikdy nechybující, aby si osoboval právo udělit rozhřešení a odpouštění ... a co vlastně?

Jak typické ... je dehonestován jednotlivec a stovky skutečných viníků si užívají pohodlné a spokojené stáří ... nepřijde vám to poněkud ... divné?

5 0
možnosti
Foto

Napsal a jste to Zdenko báječné. .moc dwkuju.....mobilne a krátce. .ale opravdu dekuju za tak hezky prispevek a hezky den:)

0 0
možnosti
KT

Nemyslím si, že byl nejlepší, za nesmrtelného považuji pouze Karla Kryla.

1 1
možnosti
Foto

Děkuji za čtení. .tohle je vec nazoru...kazdy ma pravo nejak videt. Výborný Kryl se pro mne ve sve opravdovosti a britke pravde dostal za mantinel obycejnych radostí. ..člověk potřebuje i to pozitivni. Hezky vecer.

0 0
možnosti
Foto

R^naprostý souhlas-tento národ zkrátka rád pořádá hony na čarodějnice:-)

když si vzpomenu na loňskou ostudu kolem medaile pro strýčka Bradyho nebo nedávné povýšení Mašínu do elity národa tak mi to dává podivný obrázek:-/

1 0
možnosti
FF

Netřeba paušalizovat...národ je pouze rozdělen tak jako vždy na ano, nevím, a ne;-)

0 0
možnosti
Foto

Jarek je v pozici, kterou znají jen nemnozí. Na jednu stranu úspěšný a nezaměnitelný bard, který svým způsobem nepatří nikomu, ale zároveň patří všem, nám všem. Na straně druhé jedinec se svými pocity, právy a odpovědností, jako všichni ostatní.

V kombinaci obého je škála jeho in- i ex-působení výrazně širší než u občana známého spíše jen ve svém úzkém okolí.

Někteří z obdobně "postižených" známých tváří více akcentují ex- hlediska, tedy jak to bude působit, co si o tom kdo pomyslí.

Já pevně věřím, že Jarek Nohavica, který je pro mne Bard, právě proto zůstane svůj a bude vycházet především z in- pocitů a postojů. A vůbec bych to nevztahoval k osobě současného hradního pána (jehož si už vskutku nevážím), ale vycházím čistě z Jarkova naturelu a věřím, že se rozhodne správně - totiž jen podle sebe a nedá na "moudra" všech rádoby znalců státotvornosti a správnosti občanských postojů.

Koneckonců - jedná se pouze o dvoustranný vztah: jedna strana nabízí a druhá strana..... podle svého.

A ať se Jarek rozhodne jak chce, věřím a doufám, že případní radikální kritici jeho rozhodnutí a odpadlíci z příznivců budou jen ti, kteří stejně nebyli pravými příjemci jeho poselství, protože pro svou netolerantnost až zášť ani být nemohli.

Není nic staršího, než včerejší zprávy a tak budou nízké pohnutky převálcovány prožitkem z Jarkových písní a koncertů, osoby nehodné budou zapomenuty v propadlišti dějin a nad troskami bude znít pohoda a potěšení z písní a balad.

A tak to má být.

0 0
možnosti
Foto

Moc Vam dekuju...za čtení i vas prispevek ..za ten moc dekuju a preju vam hezky vecer a nakonec i dobry státní svatek:)

0 0
možnosti
Foto

Jarek Nohavica pro mne vždy bude citlivý básník z lidu, ať si má ruce od šmouru, moji duši a srdce už mnohokrát potěšil a to, čeho si na něm vážím, převažuje nad jeho "mediálními kauzami", o nichž nic moc nevím, jen že byly na cimprcampr rozcupovány kazateli "gaučové etiky". Já osobně nemám potřebu na něj vrhat bahno a o tom, vezme-li či nevezme-li státní metál, ať rozhodnou jeho andělé na kůru. Halelůja.

R^:-):-)

6 0
možnosti
Foto

jedni křičí hanba hanba, druzí křičí sláva sláva.(JN.) a nad tím vším tady na blogu sedí Karel Té a ve svých písních Jarek En... A tobě moc děkujuV

1 0
možnosti
Foto

Budu Nohavicu milovat stejně, ať si pro vyznamenání přijde, nebo nepřijde. Howgh.

8 0
možnosti
JT

R^ Jdou po mě jdou...jsem si vzpomněl. Jarek se rozhodne podle sebe (svého srdce) a místo v pomyslné síni slávy českého národa mu stejně nikdo nevezme, ať přijme či ne. On i jeho region razovity si vyznamenání zaslouží. Za Tvůj článek Tě vyznamenat nemohu, tak aspoň pár symbolů :-)V[>-]

5 0
možnosti
Foto

přesně... půjdou po těchto vždycky R^R^R^ děkuju, protože tohle opravdu sedí:-) hezký den,Honzo

2 0
možnosti
  • Počet článků 483
  • Celková karma 12,88
  • Průměrná čtenost 825x
Ráda kreslí, nejraději čte povídky a publicistiku, sleduje dokumenty. Preferuje svobodomyslnost a jízdu na kole.

Seznam rubrik