Prima prezidenta na Primě zdraví národ Přemka Podlahy

19. 03. 2020 12:44:59
Ve vší úctě ke kriminalistům, co vypátrali našeho prezidenta, Česká televize je nejoficiálnější zdroj informací kroků naší vlády a prezident je buď dětina, anebo státník, co vyhodnotí situaci, kdy jdou jisté věci stranou

Nemůžu si pomoct, ale tohle přizná i největší odpůrce čété. Jestli mám někde lovit informace, tenhle kanál je nejblíž nejen nám. Je to především ten nejoficiálnější nástroj vlády a zdroj rychlého šíření info o jejích aktuálních krocích, kdy jsme si dávno zvykli, že Česká televize ve vteřině vpustí do obrazu informační pás. Film nefilm. K takovému vysílání se pak automaticky stahujeme ve většině, ze zřejmých důvodů. Můžeme si tu jmenovat kanály Beruška, Noe, Paprika i Mňam, i za ruce chycenou Novu a Primu, rádio Blaník a noční linku kántryrádia, leč Česká televize je zkrátka veřejnoprávní médium. A je to ona, která když už humbuk kolem Rady, i tím se dává najevo, je tou nejdůležitější. Vycházíme-li z této jasně dané věci, já , ty , on, ona, ono, je poněkud dětinské dělat své šou v době úzkostlivého lpění na životě v morových ranách na kanálech jiných a vstupovat se svými bonmoty mezi písně Mňágy a Žďorp - nic proti vám, chlapci.

Že národem vyhlížené šou prezidenta, to, jež dotyčný tristně prokaučoval, nic nezmění, je nabíledni. Měnit, řídit, kormidlovat mají jiní, nějak "všelijak" to vláda činí. To praktické a operativní se od ní očekává, dokonce se od vlády očekává nemenší nasazení, než co mají požár hasící lékaři a celý obětavý záchranný systém - tedy ne dvacet hodin práce, ale v krizi hodin čtyřiadvacet (pane premiére) - to jen na okraj. Vládu nechme být, činí, co čekáme, že činit bude. Od prezidenta se nic praktického nečeká. Od prezidenta se očekává morál zasazený do slov - když už žijeme systém moderních vztahů, kdy za Neklany dnes do bojů vyrážejí převlečení Čestmíři zcela legitimně a že ani prezidenta Zemana nehodlá nikdo jako mrtvého Cida přivazovat na koně, aby dav sebral poztrácenou sílu.

Že hlavní šéf firmy neumí v čase, kdy jdou věci ke dnu, pohotově pochválit a nanejvýš ocenit všechny, co bez většího profesního zaváhání organizují záchranné čluny, je věc smutná, ale když ono čété. Nešťastná a zlá čété. Jenže je válečný stav a čété je zkrátka nástroj vlády, jak se k co nejvíce lidem s věcmi důležitými dostat. A je přirozeně a poslušně sledovaná.

Ti, kdož mají tendence lítat jak v časech divadla Globe co najatí za minci, aby v letácích na tržišti poházeli onu zvěst, že Mistr Shakespeare chystá nové představení, nechť přiznají podivnost k ukroucení hlavy. Dělám-li jak vyšinutý někomu, kdo měl dávno svůj part hrát, reklamu a do hlediště naháním, je něco zgruntu blbě. Je zkrátka špatně, mám-li někoho hledat jen proto, že ho někde někdo málo pomazlil a jemu to bylo líto a šel už i bez Járy Soukupa na věčné časy dneska jinak někam dál. Někam jinam...Nezajímá mě to. Jako zcela stejně ne, že si v úřední den na sociálce u písmen O až Pé nesedla toho dne úřednice Jarka s úřednicí Marií a šla si na tejden uraženě sednout vedle k Jitce, co vyřizuje Rambouska až Švejnohu. Jako Procházková očekávám, že Jarka sedí tam, kde má, a nehodlám ji jako v bojovce hledat.

Nečekám vážně cokoliv, co by projevem pomohlo. Argument o laskavých záchranných vztazích pana prezidenta s Čínou je pak možná i hloupě, a věřím, že v reálu poněkud zbytečně předpokakaně, posvěcením pravdy, že totalitních praktik a másla na hlavě má Čína k rozdávání - když už pominout v jemné špičce onu virodrobnost, že kdosi mi rozbil hubu kladivem a já mu za jeho plastiku při placení posílám tisíce děkovných dopisů. Jedná se spíš o choré a léty vrozené uvažování oněch vděčných - holt jsem naivní a tu obecně lidskou zaplacenou solidaritu Číně tak nějak pohavlovsku i věřím, jakož hlavně tomu, že v téhle chvíli se řeší zdraví planety i zhlediska globálních ekonomických vztahů.

Leč vzhůru a s humorem do chvil nadcházejících!

Pan prezident, tedy prý vystoupí. Jak symbolické - v televizi Prima. V televizi, která může slavit zmrtvýchvstání legendárního Přemka Podlahy, garanta našeho současného přežití.

Toho, který nás zaváděl podívat se za panem Novákem do Jevíčka, Pokorným do Malenic a za obyvateli jedné malé obce v Krušných horách a my se učili ze zahradních koleček a dávno poodešlých motorů vyrobit sušáky na mák, jeřáby na květák, samozavlažovací systémy ze starých utěrek a těšili se, jak to všechno funguje.

Nebude mi dneska fungovat televize Prima. Já vám nevím proč. Asi proto, že prezident a roušky jsou tak nějak vlevo dole...

To ale neznamená, že nechci, aby se všem těm udřeným a odvážným i celému národu - národu Přemka Podlahy, nedostalo zaslouženého poděkování. Protože to není národ vůbec až tak špatný.

drobná malá poznámka:)

... totiž všichni, kdož neuvěřitelně pomáhají, mají jako zdroj svých info nejen ty nad sebou , ale z devadesáti procent ČT... na nic nemají čas. A právě odsud má zaznít , mělo zaznít už dávno - Vážím si Vás, jste dobří a... děkuju:)

Autor: Radka Kielbergerová | čtvrtek 19.3.2020 12:44 | karma článku: 26.52 | přečteno: 866x

Další články blogera

Radka Kielbergerová

Profík se pozdrží arogance a hlavně zná dobře vlastní kodex, Patriku Bango a paní Janků...

Diskuze pod článkem o novém vzhledu Blogu se svezla přesně tam, kde být nemá. Zda to vědí oba admini, těžko říct. Blikat by jim kontrolka měla už proto, k jakým blbostem kontra svá okodexovaná prohlášení se svou vehemencí dostali

27.3.2024 v 2:44 | Karma článku: 11.99 | Přečteno: 119 | Diskuse

Radka Kielbergerová

Doktorská pohádka

Nečekejte majstrštyk Karla Čapka. Čekejte spíš pokus o epigonství ruského Daniila Charmse - tedy surrealismus, co na případné čtenáře klade maličko vyšší nároky. Ale tu pohádkovou biblickou trojku, tu tam najdete. Žádný strach...

14.3.2024 v 10:45 | Karma článku: 13.89 | Přečteno: 185 | Diskuse

Radka Kielbergerová

Filip Vracovský - mužská orchidej mezi páprdy aneb něco na té Kashcheevě je

Napsal blog, odpálil tlačítkem a jedno nechal v klidu, neboť diskutovat s neomylnými páprdy je ztráta času. Že je něco emočně přehnané? Nelíbí se? Trhá to formát pořadu? Ale kvůli tomu se nemusí vytahovat, že je to nabubřelá Ruska

13.3.2024 v 1:55 | Karma článku: 7.52 | Přečteno: 88 | Diskuse

Radka Kielbergerová

Bloger roku, který nejlíp zvládá náběh na vidle?

Babiš je figura, která ty v cajku odrazuje a dodává jim co chvíli štempl. Netřeba soupisek, nejnovější "zmrd" je venku, do toho způsob mafií a putinstylu: Najděte něco. Ale, pane doktore, zanechte otazníku s osobním nahlédnutím

12.3.2024 v 14:16 | Karma článku: 11.27 | Přečteno: 133 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 28.88 | Přečteno: 557 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 300 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 470 Celková karma 14.15 Průměrná čtenost 808

Ráda kreslí, nejraději čte povídky a publicistiku, sleduje dokumenty. Preferuje svobodomyslnost a jízdu na kole.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...